Manavgat Ziraat Odası

ZOBİS
Manavgat Ziraat Odası > Haberler > 2011 yılında zeytin sıkım sezonunda fabrikacılarlar la sıkım ücretleri konusunda toplantı yapmıştık.

Sıkım ücretleri sezonda 6 kg yağda 1 yağ hak alacaklarını zarar ettikleri için topluca anlaştıklarını ve bu anlaşmadan dönemeyecekleri söylediler.

Odamıza Taşağıl da  bulunan  zeytinyağı fabrikası yetkilisi ile görüşüldüğünde sezonda fabrikayı açmayacaklarını söylediler. Biz de onda fabrikayı odaya kiralamak istedik. Bu isteğimi değerlendireceklerini ve bize haber vereceklerini söylediler. Odamızı arayarak fabrikayı kiraya verecekleri söylediler ve anlaşma yapmak istediler.

Oda yönetim kurulu yeni bir fabrikanın  açılmasının 1 yıl kadar zaman  alabileceğini zeytinin bol olduğu sezon da mevcut bir fabrika ile çiftçilerimize anında hizmet verileceği kararı alındı. Bu kararla  fabrika yetkilerinle anlaşarak 10 yıl sözleşme yapıldı. 10. yılın sonunda fabrikanın demirbaşları oda da kalmak şartı ile anlaşmaya varıldı ve zeytin yağı sıkılmaya başlandı.