Manavgat Ziraat Odası

ZOBİS
Manavgat Ziraat Odası > Haberler > Vali Yazıcı’dan Manavgat Ziraat Odasına ziyaret

Vali Yazıcı’dan Manavgat Ziraat Odasına ziyaret

Manavgat Ziraat Odası’nı ziyaret eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, tarımın gelişmesi için gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini söyledi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, beraberinde Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ile Manavgat Ziraat Odasını ziyaret etti. İadeyi ziyaret kapsamında gerçekleşen ziyarette Vali Yazıcı’yı Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Meclis Başkanı Ömer Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette Vali Yazıcı’ya oda hakkında bilgi veren Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, Manavgat’ın tarım sektöründe yaşadığı sorunları dile getirerek, sorunların çözümü noktasında destek beklediklerini ifade etti. Metin, başta Manavgat’a yapılması planlanan kapalı devre sulama sistemi ve ikinci zeytinyağı fabrika konusunda Vali Yazıcı’dan destek istedi.

VALİ YAZICI: “TARIMIN GELİŞMESİ İÇİN GEREKLİ DESTEKLERİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Göreve geldiği günden bu yana Antalya’nın tüm ilçelerini gezdiğini belirten Vali Yazıcı, Antalya’da tarım sektörünün büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Antalya denince akla turizm ve tarımın geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Antalya’mız bildiğiniz gibi turizm ve tarım kenti. Turizme ne kadar önem veriyorsak tarıma da aynı şekilde önemsiyoruz. Tarım sektörünün gelişmesi ve yaşanan sorunların çözümü için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. Ziyaretin sonunda Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, günün anısına Vali Yazıcı’ya Manavgat’ta üretilen meyvelerden oluşan meyve sepeti ve Manavgat Ziraat Odası’na ait zeytinyağı fabrikasında üretilen zeytinyağı hediye etti.

“VALİMİZE MANAVGAT TARIMININ SORUNLARINI İLETTİK”

Vali Yazıcı’nın ziyaretini değerlendiren Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Vali Yazıcı’nın göreve geldiği ilk günlerde gerçekleştirdikleri ziyarette Manavgat tarımının sorunlarını kendisine ilettiklerini, bu ziyarette de sektörün gelişmesi için taleplerini yeniden hatırlattıklarını söyledi. Metin, “Sayın Valimize tarımla ilgili Manavgat’ın tarımıyla ilgili sorunları daha önce aktarmıştık. Bugünde iadeyi ziyarette bulundular burada yine başta kapalı devre sulama sistemi olmak üzere tarımda yaşadığımız sıkıntıları valimize aktardık. Takipçisi olacaklarını ellerinden geldiği kadar tarıma desteklerini esirgemeyeceklerini söylediler. Zaten biz Antalya da turizm ne kadar önemliyse tarımın da o kadar önemli olduğunu söyledik. Oda Antalya’nın her tarafını gezdiğini bunun farkına vardığını ve tarıma elinden gelen desteği her zaman yapacağını bizlerin yanında olacağını bir kez daha yeniledi” diye konuştu.