Manavgat Ziraat Odası > Haberler > Çiftçilerimizin yaptırdığı poliçelerin %50 si Tarsim tarafından karşılanmaktadır

Tarsim kurulduğu günden bu yana çiftçimizin yanında yer almıştır. Çiftçilerimizin yaptırdığı poliçelerin %50 si Tarsim tarafından karşılanmaktadır. Tarımsal üretimde meydana gelen kayıplar üreticinin üretim gücünü kesmektedir.

İlçemizde Salı günü yoğun bir şekilde yağmur ve dolu yağmıştır. Dolu yağışı özellikle Gündoğdu, Çolaklı bölgesinde çiftçimizi özellikle şu an açıkta olan tarlalarda karpuz ve narenciyeyi etkilemiştir. Tarsim tüm bitkisel ürünler için dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı ile dolunun yaş sebze ve meyvede neden olduğu kalite kaybında teminat kapsamına alınmaktadır. Gündoğdu da 64 dönümlük muz serasında fırtına nedeni ile çatısı çökmüştür. Çiftçilerimiz sigorta yapmış olsalardı zararının büyük bir kısmı Tarsim tarafından karşılanırdı. Aslında sigortayı sadece başımıza hasar geldiğinde hatırlamamız gerekmez. 29 mayıs 4 Haziran sigortacılık haftasında böyle bir olayın olması sigortanın önemini daha da ön plana çıkarmıştır. Ürünü ektiğimiz anda sigorta yapsak kafamızı rahatça yastığa koyup rahatlıkla uyuyabiliriz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafında da çiftçilerimizin hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır. Hasarı olan çiftçilerimize çok geçmiş olsun diyorum.
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim METİN